maria

Jag vill förmedla både humor och allvar
Jag tycker verkligen om leran som material. Jag arbetar i flera leror,
med olika färger och egenskaper. När jag skulpterar går jag in i en bubbla och det är fingertopparna som leker fram figurerna. En klump lera som blir till liv och spänningen inför det färdiga resultatet.

Jag har delat in mina skulpturer i ett antal samlingar. I den senaste har jag haft kvinnor i fokus. Från det lilla barnet, den unga kvinnan och sedan olika kvinnoporträtt. I samlingen, De rofyllda, har det enkla och stilrena varit mitt fokus. Här har stundens ingivelse lett mig fram till det färdiga resultatet.  Det har varit rofyllt att skulptera dessa, därav namnet på samlingen.

I samlingen, Utflykt i Underlandet, har humorn och det lite galna varit i centrum. Här har jag jobbat med blandteknik och min fantasi har fått fritt spelrum. Namnet på skulpturerna är en viktig del av helheten och jag vill få dig att le åt dessa mångbottnade titlar.

Jag har alltid älskat djur och vi har flera hundar inom familjen samt en katt och de är också inspirationskällor.  Min önskan är att kunna fånga en blick, ett kroppsspråk, ett uttryck.

Jag vill att du som betraktare ska bli berörd när du tittar på mina skulpturer.
Jag vill väcka din fantasi och förmedla både humor och allvar.

Tillbaka till start